> Σπιτική Μαρμελάδα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη (βίντεο)

Σπιτική Μαρμελάδα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη (βίντεο)

Η συνταγή μας για την πιο αρωματική και πεντανόστιμη μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη. Είναι μια από τις αγαπημένες μας μαρμελάδες και μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή και τη διαδικασία παρασκευής της μέσω του παρακάτω βίντεο. Για την μαρμελάδα μας χρησιμοποιήσαμε δικά μας άσπερμα σταφύλια Crimson (Κρίμσον) χωρίς φυτοφάρμακα, σπιτικό πετιμέζι και φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας από τον κήπος μας. Είναι μια μαρμελάδα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σίδηρο και κάλλιο. Την απολαμβάνουμε με σπιτικό ψωμί με χαρούπι ολικής αλέσεως.

Αρωματίζουμε την μαρμελάδα
Το άρωμα της φρέσκιας αρμπαρόριζας μας αρέσει πολύ στα γλυκά και στις μαρμελάδες μας και βάζουμε αρκετά φύλλα στις συνταγές μας. Μπορούμε να βάλουμε όσα φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας θέλουμε στην μαρμελάδα. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αρμπαρόριζα με οποιοδήποτε άλλα φρέσκα φύλλα αρωματικού φυτού θέλουμε όπως λεβάντα, μέντα ή και ακόμα να βάλουμε φρέσκους λοβούς βανίλιας. Οι επιλογές που μας δίνει η φύση είναι απεριόριστες και μπορούμε να απολαύσουμε το άρωμα, την γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.


Σταφύλι: Θεραπευτικές ιδιότητες και Οφέλη για την υγεία

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο, από ιογενείς λοιμώξεις, από την νόσο του Αλτσχάιμερ, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιά, του νευρικού συστήματος, της και στην υγεία όλων των οργάνων του οργανισμού μας.
Το σταφύλι επίσης περιέχει ανθοκυάνες, φυτοχημικές πολυφαινολικές αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται περισσότερα στα σκουρόχρωμα σταφύλια. Έχουν αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Οι κατεχίνες ένα ακόμη είδος φλαβονοειδών που βρίσκονται κυρίως στο λευκό και στο πράσινο σταφύλι είναι ο προστάτης της καρδιάς. Βοηθάνε στην καλή λειτουργία της καρδιάς και την προστατεύουν από καρδιακά επεισόδια.
Το σταφύλι εκτός από την πλούσια περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά, περιέχει βιταμινες A, C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β6, πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, περιέχει επίσης καροτένιο, φυλλικό οξύ και μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο.
Σπιτική Μαρμελάδα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη
Σπιτική Μαρμελάδα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη - katerinaandglyka.com




Σπιτική Μαρμελάδα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη

Τα Υλικά της συνταγής μας

1 κιλό ρώγες από άσπερμα σταφύλια Crimson (Κρίμσον)
1 κούπα σπιτικό πετιμέζι
Φύλλα αρμπαρόριζας
Χυμό από 1/2 λεμόνι


Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε τις ρώγες από τα σταφύλια Crimson (Κρίμσον) και τα πλένουμε.
Προσθέτουμε τις ρώγες σταφύλι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον πολτό σταφυλιού, το πετιμέζι και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια της μαρμελάδας τον αφαιρούμε με μια κουτάλα.
Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να
έχει μια ελαφρώς ρευστή υφή.
Όταν η μαρμελάδα μας δέσει, κλείνουμε την εστία και αφαιρούμε τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Πως καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει, πριν φτιάξουμε την μαρμελάδα βάζουμε ένα πιάτο στο ψυγείο για λίγη ώρα για να είναι κρύο. Την ώρα που θέλουμε να δοκιμάσουμε αν η μαρμελάδα μας έχει δέσει, βγάζουμε το πιάτο από το ψυγείο και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ζεστή μαρμελάδα και την απλώνουμε στο πιάτο. Με ένα κουτάλι χωρίζουμε την μαρμελάδα στη μέση. Αν η μαρμελάδα έχει παχύρευστη υφή και διαχωρίζεται τότε έχει δέσει και είναι έτοιμη να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας.

Αποθήκευση μαρμελάδας
Με μια κουτάλα μεταφέρουμε την μαρμελάδα από την κατσαρόλα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοίξουμε το βάζο της μαρμελάδας για να την καταναλώσουμε την συντηρούμε στο ψυγείο.

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτική Μαρμελάδα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments