> Σπιτική Κρέμα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη (βίντεο)

Σπιτική Κρέμα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη (βίντεο)

Σπιτική κρέμα σταφύλι με την πλούσια γεύση του σταφυλιού χωρίς ζάχαρη. Μια υγιεινή κρέμα με φυσικό χυμό σταφύλι. Το σταφύλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Η κρέμα γίνεται πολύ γρήγορα, πολύ εύκολα και έχει λίγες θερμίδες. Ιδανική κρέμα για τις ημέρες που νηστεύουμε, για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή και για όλους όσους θέλουμε να χάσουμε κιλά χωρίς να χάσουμε σε γεύση.

Σπιτική Κρέμα Σταφύλι χωρίς ζάχαρη

Τα Υλικά της συνταγής μας

Υλικά
1 κούπα (200ml) φυσικό χυμό σταφύλι
2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ)
Στέβια

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε το σταφύλι και κόβουμε τις ρώγες του. Αν δεν έχουμε αποχυμωτή ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να πάρουμε τον χυμό σταφυλιού είναι να βάλουμε τις ρώγες σταφυλιού στο μπλέντερ και να τις χτυπήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να πολτοποιηθούν. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τον πολτό σταφυλιού και πιέζουμε με το χέρι μας ή με μια σπάτουλα για να πάρουμε τον χυμό τους. Ο πολτός που περισσεύει τον ρίχνουμε στον κήπο μας είναι πολύ καλός για την θρέψη και λίπανση των φυτών μας.
Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτουμε τον χυμό σταφύλι και τον νισεστέ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή τη στέβια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αν βάλουμε στην κρέμα Στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες.
Βάζουμε την κρέμα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με ρώγες σταφυλιού. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.



Διατροφική Αξία

Με Στέβια
Μερίδες: 2
Μερίδα: 107 γραμμ.
Θερμίδες: 87 kcal
Λιπαρά: 0,4 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 mg
Νάτριο: 3 mg
Κάλιο: 155 mg
Υδατάνθρακες: 20,6 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 0,6 γραμμ.
Σάκχαρα: 14,9 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 1,1 γραμμ.
Βιταμίνη Α: 0%
Βιταμίνη C: 0%
Ασβέστιο: 1%
Σίδηρος: 2%

Post a Comment

0 Comments