> Σπιτικά Μουστοκούλουρα με Ρόδι (βίντεο)

Σπιτικά Μουστοκούλουρα με Ρόδι (βίντεο)

Σπιτικά Μουστοκούλουρα με Ρόδι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η παραδοσιακή μας συνταγή για μουστοκούλουρα με σπιτικό πετιμέζι και με φρέσκο χυμό ροδιού από την ροδιά μας. Το πετιμέζι δεν λείπει από τη διατροφή μας καθώς το φτιάχνουμε μόνοι μας με σταφύλια χωρίς φυτοφάρμακα και πρόσθετα. Κάθε χρόνο μαζί με το πετιμέζι φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα μουστοκουλουράκια τα οποία είναι απίστευτα αφράτα, αρωματικά, πεντανόστιμα και χορταστικά.  Γίνονται πολύ εύκολα, γρήγορα και χρειάζονται λίγα υλικά. Είναι το ιδανικό σνακ για τη δουλειά, για το σχολείο και για πριν και μετά την άσκηση. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μας δίνει ενέργεια, δύναμη και την αίσθηση του κορεσμού. Ρόδι και σταφύλι δυο φρούτα με ισχυρά αντιοξειδωτικά ενώνονται για να μας δώσουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες σ'αυτό το μικρό κουλουράκι. Μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή μας για τα πεντανόστιμα κουλουράκια μας για να τα απολαύσετε με το πρωινό ή το απογευματινό καφεδάκι ή τσάι μας.
 

Σπιτικά Μουστοκούλουρα με Ρόδι

Τα Υλικά της συνταγής μας

200 ml πετιμέζι από σταφύλι
200 ml φυσικός χυμός ρόδι
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι γαρίφαλο
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
825 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια διογκωτική σκόνη (μπέϊκιν πάουντερ)
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Επικάλυψη
1/4 της κούπας νερό
1 κουταλάκι πετιμέζι
2 κουταλιές σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το πετιμέζι, το φυσικό χυμό ρόδι, τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Όταν διαλυθεί η σόδα προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Σε ένα ταψί απλώνουμε χαρτί ψησίματος.
Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Επικάλυψη: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το νερό, το πετιμέζι και ανακατεύουμε. Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε κουλουράκι με το νερό με πετιμέζι.
Πασπαλίζουμε κάθε κουλουράκι με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου μέχρι τα κουλουράκια να πάρουν ένα ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα.
Όταν ψηθούν τα κουλουράκια τα απλώνουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Αποθηκεύουμε τα κουλουράκια σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτικά Κρακεράκια βρώμης με ντοματίνια, σκόρδο και βασιλικό

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!




Post a Comment

0 Comments