> Σπιτική Μαρμελάδα Ροδάκινο με μελισσόχορτο (βίντεο)

Σπιτική Μαρμελάδα Ροδάκινο με μελισσόχορτο (βίντεο)

Σπιτική μαρμελάδα με το αρωματικό και απίστευτα γευστικό φρούτο του καλοκαιριού το ροδάκινο. Το αγαπημένο μας φρούτο μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλο το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν πολλές ποικιλίες που ευδοκιμούν από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τα ροδάκινα που θα χρησιμοποιήσουμε για την μαρμελάδα πρέπει να είναι ώριμα.

Αρωματίζουμε την μαρμελάδα
Στην μαρμελάδα μας προσθέσαμε φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου τα οποία θα δώσουν ένα διακριτικό άρωμα λεμονιού αλλά μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε αρωματικό βότανο θέλουμε. Μερικές πολύ καλές επιλογές για αρωματικά βότανα είναι η αρμπαρόριζα, η λεβάντα και η μέντα. Τα φύλλα μελισσόχορτου τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι οργάντζας. Μ'αυτόν τον τρόπο θα περάσει το άρωμα και οι ευεργετικές ιδιότητες του βοτάνου στην μαρμελάδα μας και επιπλέον θα αφαιρεθούν πιο εύκολα όταν δέσει η μαρμελάδα. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε το μελισσόχορτο με το κοτσανάκι τους και να τα δέσουμε με μια κλωστή.
Σπιτική μαρμελάδα Ροδάκινο με μελισσόχορτο
Σπιτική μαρμελάδα Ροδάκινο με μελισσόχορτο - katerinaandglyka.com




Σπιτική μαρμελάδα Ροδάκινο με μελισσόχορτο

Τα Υλικά της συνταγής μας

1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα (χωρίς φλούδα και κουκούτσι)
700 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τα φυτοφάρμακα. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε 4 λίτρα νερό, 1 κούπα ξύδι και 1 κουταλιά μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα φρούτα.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα αφαιρώντας την φλούδα και το κουκούτσι τους.
Κόβουμε το κάθε ροδάκινο σε χοντρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων ή τα τρίβουμε με τον τρίφτη.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον πολτό των ροδάκινων, τη ζάχαρη και τα φύλλα μελισσόχορτου.

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος θα παρατηρήσουμε ότι στην επιφάνεια της μαρμελάδας θα αρχίσει να σχηματίζεται αφρός. Αφαιρούμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις αφαιρέσουμε και τον τελευταίο αφρό, δοκιμάζουμε την μαρμελάδα μας αν έχει δέσει.
Για να καταλάβουμε ότι έχει δέσει η μαρμελάδα, πρέπει να έχει παχύρρευστη υφή. Αποσύρουμε την μαρμελάδα από την εστία και με την κουτάλα παίρνουμε λίγη μαρμελάδα και την απλώνουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε το πιάτο στο ψυγείο και αφήνουμε την μαρμελάδα για λίγα λεπτά να κρυώσει. Όταν κρυώσει με ένα κουτάλι χωρίζουμε την μαρμελάδα στη μέση. Αν η μαρμελάδα διαχωριστεί και ο πάτος του πιάτου είναι καθαρός τότε η μαρμελάδα μας έχει δέσει. Διαφορετικά συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας μέχρι να δέσει.
Όταν δέσει η μαρμελάδα την αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε τα φύλλα μελισσόχορτου και αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. Κλείνουμε τα βάζα και φυλάσσουμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όταν την ανοίξουμε την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια της μαρμελάδας τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να έχει μια ελαφρώς ρευστή υφή. 
Όταν η μαρμελάδα μας δέσει, κλείνουμε την εστία και αφαιρούμε τα φύλλα μελισσόχορτου. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 

Πως καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει, πριν φτιάξουμε την μαρμελάδα βάζουμε ένα πιάτο στο ψυγείο για λίγη ώρα για να είναι κρύο. Την ώρα που θέλουμε να δοκιμάσουμε αν η μαρμελάδα μας έχει δέσει, βγάζουμε το πιάτο από το ψυγείο και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ζεστή μαρμελάδα και την απλώνουμε στο πιάτο. Με ένα κουτάλι χωρίζουμε την μαρμελάδα στη μέση. Αν η μαρμελάδα έχει παχύρευστη υφή και διαχωρίζεται τότε έχει δέσει και είναι έτοιμη να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας.

Αποθήκευση - Συντήρηση μαρμελάδας
Με μια κουτάλα μεταφέρουμε την μαρμελάδα από την κατσαρόλα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοίξουμε το βάζο της μαρμελάδας για να την καταναλώσουμε την συντηρούμε στο ψυγείο.

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτική μαρμελάδα Ροδάκινο με μελισσόχορτο

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!


Post a Comment

0 Comments