> Σπιτική Μαρμελάδα με Μήλο και Αχλάδι (βίντεο)

Σπιτική Μαρμελάδα με Μήλο και Αχλάδι (βίντεο)

Σπιτική φθινοπωρινή πεντανόστιμη μαρμελάδα με μήλο και αχλάδι. Το μήλο και το αχλάδι ενώνονται σε μια πεντανόστιμη και αρωματική μαρμελάδα. Για μια υγιεινή μαρμελάδα επιλέγουμε φρούτα βιολογικής καλλιέργειας ή αν είμαστε τυχεροί επιλέγουμε φρούτα που καλλιεργούμε μόνοι μας στον κήπο και τα φροντίζουμε με φυσικό τρόπο. 

Αρωματίζουμε την μαρμελάδα
Στην μαρμελάδα μας προσθέσαμε φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου τα οποία θα δώσουν ένα διακριτικό άρωμα λεμονιού αλλά μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε αρωματικό βότανο θέλουμε. Μερικές πολύ καλές επιλογές για αρωματικά βότανα είναι η αρμπαρόριζα, η λεβάντα και η μέντα. Τα φύλλα μελισσόχορτου τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι οργάντζας. Μ'αυτόν τον τρόπο θα περάσει το άρωμα και οι ευεργετικές ιδιότητες του βοτάνου στην μαρμελάδα μας και επιπλέον θα αφαιρεθούν πιο εύκολα όταν δέσει η μαρμελάδα. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε το μελισσόχορτο με το κοτσανάκι τους και να τα δέσουμε με μια κλωστή.

Μήλο και Οφέλη για την υγεία
Τα μήλα ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα όχι μόνο για την εκπληκτική τους γεύση αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Β6, ριβοφλαβίνη, κάλιο, χαλκό, μαγγάνιο και μαγνήσιο. Είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους και ενεργοποίησης του μεταβολισμού. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου, προλαμβάνει από το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και τον διαβήτη, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην καλή λειτουργία του ήπατος, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και μας χαρίζει λαμπερό δέρμα.
Το αχλάδι εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο και χαλκό.
Βοηθάει στην απώλεια βάρους, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, βοηθάει την καλή λειτουργία της καρδιάς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προστατεύει από την οστεοπόρωση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στη θεραπεία των φλεγμονών, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει τα μάτια και μας χαρίζει λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

Αχλάδι και Οφέλη για την υγεία
Το αχλάδι είναι ιδανικό για μια διατροφή απώλειας βάρους και έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο και χαλκό.
Βοηθάει στην απώλεια βάρους, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, βοηθάει την καλή λειτουργία της καρδιάς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προστατεύει από την οστεοπόρωση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στη θεραπεία των φλεγμονών, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει τα μάτια και μας χαρίζει λαμπερό δέρμα και μαλλιά.
Σπιτική μαρμελάδα με Μήλο και Αχλάδι
Σπιτική μαρμελάδα με Μήλο και Αχλάδι - katerinaandglyka.com

Σπιτική μαρμελάδα με μήλο και αχλάδι


Τα Υλικά της συνταγής μας

500 γραμμ. μήλα (καθαρισμένα)
500 γραμμ. αχλάδια (καθαρισμένα)
700 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε τα φρούτα από τα φυτοφάρμακα. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε 4 λίτρα νερό, 1 κούπα ξύδι και 1 κουταλιά μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα φρούτα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και αχλάδια αφαιρώντας την φλούδα και τα κουκούτσια τους.
Κόβουμε τα φρούτα σε τέταρτα, τα προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον πολτό των φρούτων, τη ζάχαρη, τα φύλλα μελισσόχορτου.

Βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια της μαρμελάδας τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να έχει μια ελαφρώς ρευστή υφή. 
Όταν η μαρμελάδα μας δέσει, κλείνουμε την εστία και αφαιρούμε τα φύλλα μελισσόχορτου. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 

Πως καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει, πριν φτιάξουμε την μαρμελάδα βάζουμε ένα πιάτο στο ψυγείο για λίγη ώρα για να είναι κρύο. Την ώρα που θέλουμε να δοκιμάσουμε αν η μαρμελάδα μας έχει δέσει, βγάζουμε το πιάτο από το ψυγείο και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ζεστή μαρμελάδα και την απλώνουμε στο πιάτο. Με ένα κουτάλι χωρίζουμε την μαρμελάδα στη μέση. Αν η μαρμελάδα έχει παχύρευστη υφή και διαχωρίζεται τότε έχει δέσει και είναι έτοιμη να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας.

Αποθήκευση - Συντήρηση μαρμελάδας
Με μια κουτάλα μεταφέρουμε την μαρμελάδα από την κατσαρόλα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοίξουμε το βάζο της μαρμελάδας για να την καταναλώσουμε την συντηρούμε στο ψυγείο.

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτική μαρμελάδα με Μήλο και Αχλάδι

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων
για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο και Like αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments