> Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Κυδώνι (βίντεο)

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Κυδώνι (βίντεο)

Το γλυκό κουταλιού κυδώνι το φτιάχνουμε κάθε χρόνο ακολουθώντας την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς και της γιαγιάς μας. Μαζεύουμε τα κυδώνια από την κυδωνιά μας και φτιάχνουμε το καλύτερο γλυκό κυδώνι. Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά γιατί τα φτιάχνουμε μόνες μας και ξέρουμε την ποιότητα των υλικών, είναι υγιεινά και μας γλυκαίνουν την ημέρα μας. Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι το δοκιμάσαμε με λευκή και με καστανή ζάχαρη. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Το χρώμα του κυδωνιού αλλάζει, με την λευκή ζάχαρη το χρώμα παραμένει κίτρινο και φωτεινό ενώ με την καστανή ζάχαρη παίρνει ένα καραμελένιο χρώμα. Η γεύση επίσης είναι πιο πλούσια με την καστανή ζάχαρη και πιο ελαφριά με την λευκή. 

Αρωματίζουμε το γλυκό μας
Το άρωμα της φρέσκιας αρμπαρόριζας μας αρέσει πολύ στα γλυκά και στις μαρμελάδες μας και βάζουμε αρκετά φύλλα στις συνταγές μας. Μπορούμε να βάλετε όσα φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας θέλουμε στο γλυκό μας. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αρμπαρόριζα με οποιοδήποτε άλλα φρέσκα φύλλα αρωματικού φυτού θέλουμε όπως λεβάντα, μέντα ή και ακόμα να βάλουμε φρέσκους λοβούς βανίλιας. Οι επιλογές που μας δίνει η φύση είναι απεριόριστες και μπορούμε να απολαύσουμε το άρωμα, την γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι το απολαμβάνουμε στο γιαούρτι μας με λίγους ξηρούς καρπούς, μια γλυκιά απόλαυση με λίγες θερμίδες. Μια παραδοσιακή πετυχημένη συνταγή που θα γλυκάνει την ημέρα μας και την μοιραζόμαστε μαζί σας!

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Κυδώνι

Τα Υλικά της συνταγής μας

Κυδώνι
1 κιλό κυδώνι τριμμένο
Φύλλα φρέσκιας αρμπαρόριζας
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Γαρνίρισμα
Αμύγδαλα ασπρισμένα


Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κυδώνια
Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε αφαιρώντας εξωτερικά την φλούδα τους.
Με τον ειδικό τρίφτη για κυδώνι ή με τον κλασικό τρίφτη από το μέρος που κόβει χοντρές λωρίδες, τρίβουμε τα κυδώνια.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 7 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Όταν δέσει το σιρόπι το αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σουρώνουμε τα κυδώνια από το νερό και τα προσθέτουμε στο σιρόπι μαζί με την αρμπαρόριζα.

Βράζουμε το γλυκό κυδώνι
Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σε περίπτωση που στην επιφάνεια του γλυκού σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Συντηρούμε το γλυκό κυδώνι
Όταν κρυώσει το γλυκό το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.
Αποθηκεύουμε το γλυκό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όταν το ανοίξουμε το βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Σερβίρουμε το γλυκό με αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα.

Το Βίντεο της Συνταγής μας 
Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Κυδώνι

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments