> Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Καρότο (βίντεο)

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Καρότο (βίντεο)

Το γλυκό κουταλιού καρότο είναι ένα πολύ γευστικό και εντυπωσιακό γλυκό. Διατηρεί το έντονο πορτοκαλί χρώμα και έχει μια απαλή, διακριτική γλυκιά γεύση. Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ εύκολη και παρόμοια με όλα τα τα γλυκά του κουταλιού.

Αρωματίζουμε το γλυκό μας
Το άρωμα της φρέσκιας αρμπαρόριζας μας αρέσει πολύ στα γλυκά και στις μαρμελάδες μας και βάζουμε αρκετά φύλλα στις συνταγές μας. Μπορούμε να βάλουμε όσα φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας θέλουμε στο γλυκό μας. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αρμπαρόριζα με οποιοδήποτε άλλα φρέσκα φύλλα αρωματικού φυτού θέλουμε όπως λεβάντα, μέντα ή και ακόμα να βάλουμε φρέσκους λοβούς βανίλιας. Οι επιλογές που μας δίνει η φύση είναι απεριόριστες και μπορούμε να απολαύσουμε το άρωμα, την γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Το γλυκό καρότο συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε κάθε χειμώνα και αν είμαστε τυχεροί να καλλιεργούμε τα δικά μας καρότα ή βρούμε βιολογικά καρότα έχουν εκπληκτικό άρωμα και γεύση.

Καρότο και Οφέλη για την υγεία
Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και έχουν πληθώρα αντιοξειδωτικά με ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη,  μια ένωση που το σώμα μας τη μετατρέπει σε βιταμίνη Α και προάγει την καλή υγεία των ματιών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και καταπολεμούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Τα καρότα είναι πλούσια σε κάλιο κι αυτό μας βοηθάει να διατηρήσουμε την αρτηριακή μας πίεση υπό έλεγχο.

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Καρότο

Τα Υλικά της συνταγής μας

Καρότο
1 κιλό καρότα (καθαρισμένα και τριμμένα)
Φύλλα φρέσκιας αρμπαρόριζας

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 γραμμ. νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Γαρνίρισμα
Αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κυδώνια
Πλένουμε τα καρότα και τα καθαρίζουμε με αποφλοιωτή λαχανικών αφαιρώντας εξωτερικά την φλούδα τους. Με τον τρίφτη από το μέρος που κόβει λεπτές λωρίδες, τρίβουμε τα καρότα.

Βράζουμε το γλυκό καρότο
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα καρότα, την ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Βράζουμε το γλυκό σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σε περίπτωση που στην επιφάνεια του γλυκού σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αποθήκευση - Συντήρηση γλυκού
Με μια κουτάλα μεταφέρουμε το γλυκό μας από την κατσαρόλα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση. Τοποθετούμε τα βάζα με το γλυκό μας σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοίξουμε το βάζο για να καταναλώσουμε το γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε το γλυκό με αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα.


Το Βίντεο της Συνταγής μας 
Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Καρότο

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments