> Πως φτιάχνουμε Σπιτικό Λικέρ Ρόδι σε 24 ώρες (βίντεο)

Πως φτιάχνουμε Σπιτικό Λικέρ Ρόδι σε 24 ώρες (βίντεο)

Το σπιτικό λικέρ ρόδι είναι ένα από τα αγαπημένα μας λικέρ που φτιάχνουμε κάθε χρόνο. Είναι μια σπιτική μας συνταγή που απολαμβάνουμε να την ετοιμάζουμε κάθε χειμώνα. Είναι μια εύκολη, γρήγορη και πετυχημένη συνταγή για σπιτικό λικέρ ρόδι. Το μυστικό μας είναι ο φυσικός χυμός ρόδι από την ροδιά του κήπου μας που φροντίζουμε όλο τον χρόνο με αγάπη μέχρι να έρθει η εποχή για να απολαύσουμε τους καρπούς της. Εκτός από τον φυσικό χυμό ρόδι προσθέτουμε καστανή ζάχαρη, αλκοόλ, ξύλο κανέλας και γαρίφαλα. Στη θέση του αλκοόλ μπορούμε να βάλουμε βότκα ή τζιν ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή οποιοδήποτε παραδοσιακό αλκοόλ υπάρχει διαθέσιμο στον τόπο μας.
Είναι ένα από τα καλύτερα και πιο γευστικά λικέρ που αξίζει να το δοκιμάσουμε και να το απολαύσουμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το φτιάχνουμε με αγάπη και αποτελεί ένα ιδανικό δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε στους φίλους μας τις γιορτινές μέρες.

Σπιτικό Λικέρ Ρόδι σε 24 ώρες

Τα Υλικά της συνταγής μας

2 κούπες φυσικό χυμό ρόδι
2 κούπες καστανή ζάχαρη
2 κούπες αλκοόλ
1 ξύλο κανέλα
4 γαρίφαλα



Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον φυσικό χυμό ρόδι, την καστανή ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 15 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Όταν το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε το αλκοόλ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Αποθήκευση - Συντήρηση
Βάζουμε το λικέρ σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το κλείνουμε.
Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 24 ώρες πριν το καταναλώσουμε.
Διατηρούμε το λικέρ σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.


Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτικό Λικέρ Ρόδι σε 24 ώρες

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments