> Φυσικός χυμός Σταφύλι χωρίς αποχυμωτή (βίντεο)

Φυσικός χυμός Σταφύλι χωρίς αποχυμωτή (βίντεο)

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και τι το καλύτερο να ξεκινάμε την ημέρα μας με έναν φυσικό χυμό σταφύλι. Μπορούμε να έχουμε τις ρώγες σταφυλιού στην κατάψυξη και καθημερινά όλο τον χρόνο να καταναλώνουμε φρεσκοστυμμένο χυμό με εύκολο τρόπο και χωρίς αποχυμωτή. 
Στα βίντεο μας χρησιμοποιήσαμε επιτραπέζιο σταφύλι ποικιλίας Ρεμπιέ (Ribier) και ποικιλίας Βικτώρια.

Σταφύλι: Θεραπευτικές ιδιότητες και Οφέλη για την υγεία

Το σταφύλι είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τον καρκίνο, από ιογενείς λοιμώξεις, από την νόσο του Αλτσχάιμερ, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιά, του νευρικού συστήματος, της και στην υγεία όλων των οργάνων του οργανισμού μας.
Το σταφύλι επίσης περιέχει ανθοκυάνες, φυτοχημικές πολυφαινολικές αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται περισσότερα στα σκουρόχρωμα σταφύλια. Έχουν αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Οι κατεχίνες ένα ακόμη είδος φλαβονοειδών που βρίσκονται κυρίως στο λευκό και στο πράσινο σταφύλι είναι ο προστάτης της καρδιάς. Βοηθάνε στην καλή λειτουργία της καρδιάς και την προστατεύουν από καρδιακά επεισόδια.
Το σταφύλι εκτός από την πλούσια περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά, περιέχει βιταμινες A, C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β6, πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, περιέχει επίσης καροτένιο, φυλλικό οξύ και μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο.

Φυσικός χυμός Σταφύλι χωρίς αποχυμωτή

Τα Υλικά της συνταγής μας

Ρώγες σταφύλι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε το σταφύλι και κόβουμε τις ρώγες του. 
Στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε τις ρώγες σταφυλιού και τις πολτοποιούμε.

Σουρώνουμε τον χυμό.
Καταναλώνουμε τον χυμό αμέσως.

Συντήρηση
Διατηρούμε τον χυμό σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο και τον καταναλώνουμε μέσα σε διάστημα 3 ημερών. 
Για να συντηρήσουμε τον χυμό μεγαλύτερο χρόνο τον διατηρούμε στην κατάψυξη.

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Φυσικός χυμός Σταφύλι χωρίς αποχυμωτή

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!



Post a Comment

0 Comments