> Σπιτική Μαρμελάδα Βερίκοκο (βίντεο)

Σπιτική Μαρμελάδα Βερίκοκο (βίντεο)

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι μια από τις αγαπημένες μας μαρμελάδες! Έχει την απίστευτη γλυκιά γεύση του βερίκοκου και είναι εκπληκτικά αρωματική! Γίνεται πολύ εύκολα και την φτιάχνουμε κάθε χρόνο. Μαζεύουμε τα βερίκοκα που κάθε χρόνο θα μας δώσει απλόχερα η βερικοκιά μας και θα φτιάξουμε μαρμελάδα βερίκοκο, γλυκό βερίκοκο και τα υπόλοιπα θα τα προσθέσουμε στα ροφήματα μας και στις συνταγές μας.
Το βερίκοκο είναι πλούσιο  σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, K, E και σε μέταλλα όπως κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και φώσφορο. Βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην καλή λειτουργία του εντέρου, βοηθούν στην αποκατάσταση των τραυματισμένων μυών, ενισχύουν την αντοχή των οστών, διατηρούν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα, βοηθούν στην αποτοξίνωση, βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και συμβάλουν στην καλή υγεία των ματιών. Την μαρμελάδα μας την φτιάξαμε με δικά μας βερίκοκο που δεν έχουν ραντιστεί. Σε περίπτωση που αγοράσετε βερίκοκα φροντίστε να τα πλύνετε πολύ καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε για την μαρμελάδα.

Αρωματίζουμε την μαρμελάδα μας
Το άρωμα της φρέσκιας αρμπαρόριζας μας αρέσει πολύ στα γλυκά και στις μαρμελάδες μας και βάζουμε αρκετά φύλλα στις συνταγές μας. Μπορούμε να βάλουμε όσα φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας θέλουμε στο γλυκό μας. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αρμπαρόριζα με οποιοδήποτε άλλα φρέσκα φύλλα αρωματικού φυτού θέλουμε όπως λεβάντα, μέντα ή και ακόμα να βάλουμε φρέσκους λοβούς βανίλιας. Οι επιλογές που μας δίνει η φύση είναι απεριόριστες και μπορούμε να απολαύσουμε το άρωμα, την γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Για την συνταγή ετοιμάσαμε ένα βίντεο που δείχνει βήμα προς βήμα την διαδικασία παρασκευής της μαρμελάδας. Παρακολουθήστε το βίντεο κάντε ένα Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή.
Γραφτείτε Δωρεάν στο  Κανάλι μας στο Youtube εδώ για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.

Σπιτική Μαρμελάδα Βερίκοκο

Τα Υλικά της συνταγής μας

1.000 γραμμ. βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι)
700 γραμμ. καστανή ζάχαρη
Φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας
2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Αν αγοράσουμε τα βερίκοκα τα πλένουμε καλά για να καθαρίσουν από τυχόν υπολείμματα από φυτοφάρμακα. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε 4 λίτρα νερό, 1 κούπα ξύδι και 1 κουταλιά μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα φρούτα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, τα προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τον πολτό των φρούτων, τη ζάχαρη, και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια της μαρμελάδας τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να έχει μια ελαφρώς ρευστή υφή. 
Όταν η μαρμελάδα μας δέσει, κλείνουμε την εστία και αφαιρούμε τα φύλλα αρμπαρόριζας. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Πως καταλαβαίνουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα έχει δέσει, πριν φτιάξουμε την μαρμελάδα βάζουμε ένα πιάτο στο ψυγείο για λίγη ώρα για να είναι κρύο. Την ώρα που θέλουμε να δοκιμάσουμε αν η μαρμελάδα μας έχει δέσει, βγάζουμε το πιάτο από το ψυγείο και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ζεστή μαρμελάδα και την απλώνουμε στο πιάτο. Με ένα κουτάλι χωρίζουμε την μαρμελάδα στη μέση. Αν η μαρμελάδα έχει παχύρευστη υφή και διαχωρίζεται τότε έχει δέσει και είναι έτοιμη να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας.

Αποθήκευση - Συντήρηση μαρμελάδας
Με μια κουτάλα μεταφέρουμε την μαρμελάδα από την κατσαρόλα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοίξουμε το βάζο της μαρμελάδας για να την καταναλώσουμε την συντηρούμε στο ψυγείο.



Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτική Μαρμελάδα Βερίκοκο

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments