> Σπιτικό Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο (βίντεο)

Σπιτικό Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο (βίντεο)

Το βερίκοκο γλυκό του κουταλιού είναι το πρώτο γλυκό του κουταλιού που θα φτιάξουμε το καλοκαίρι. Τα πρώτα βερίκοκα κάνουν την εμφάνιση τους τον Ιούνιο αλλά θα βρούμε ποικιλίες που δίνουν τους καρπούς τους και τον Ιούλιο. Μπορούμε να τα φτιάξουμε γλυκό και μαρμελάδα.  Η βερικοκιά στο σπίτι μας μεγάλωσε μόνη της από κουκούτσι. Φέτος μας έδωσε τους καρπούς της και ένα μέρος των καρπών της τα φτιάξαμε γλυκό του κουταλιού. Για το γλυκό του κουταλιού θα χρειαστούμε σκληρά βερίκοκα και όχι ώριμα.
Σπιτικό Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο
Σπιτικό Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο - katerinaandglyka.com


Για την συνταγή ετοιμάσαμε ένα βίντεο που δείχνει βήμα προς βήμα την διαδικασία παρασκευής του γλυκού. Παρακολουθήστε το βίντεο κάντε ένα Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή.
Γραφτείτε Δωρεάν στο  Κανάλι μας στο Youtube εδώ για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο

Τα Υλικά της συνταγής μας

1 κιλό βερίκοκα

Για το ασβεστόνερο
1 κούπα ασβέστη
4 κούπες νερό

Για το ξέβγαλμα
3 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμόνι
Βραστό νερό

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1/4 της κούπας γλυκόζη
Φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας
Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας εξωτερικά την φλούδα και εσωτερικά το κουκούτσι τους.  Το κουκούτσι μπορούμε να το αφαιρέσουμε με ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης κουκουτσιών ή απλά με ένα μαχαίρι. Απλά πιέζουμε ελαφρά με το μαχαίρι την μια άκρη του βερίκοκου για να το αφαιρέσουμε.

Προετοιμασία σε ασβέστη
Σε μια λεκάνη με κρύο νερό διαλύουμε την ασβέστη και έπειτα προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" για 4 ώρες. Το νερό με την ασβέστη να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο τα βερίκοκα.

Μετά από 3 ώρες αφαιρούμε τα βερίκοκα από την ασβέστη και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού.
Σε βραστό νερό προσθέτουμε τα βερίκοκα, τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τα βερίκοκα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για ακόμη 2 φορές.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό νερό, 1 κιλό ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα φύλλα αμπαρόριζας και βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει ένα βρασμό το αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αποσύρουμε τα βερίκοκα από την εστία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Αποθήκευση - Συντήρηση γλυκού
Με μια κουτάλα μεταφέρουμε το γλυκό μας από την κατσαρόλα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε τα βάζα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση. Τοποθετούμε τα βάζα με το γλυκό μας σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Όταν ανοίξουμε το βάζο για να καταναλώσουμε το γλυκό το συντηρούμε στο ψυγείο. 

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Σπιτικό Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!

Post a Comment

0 Comments