> Καλαμποκόψωμο με Φέτα, Ελαιόλαδο και Γάλα Κεφίρ (βίντεο)

Καλαμποκόψωμο με Φέτα, Ελαιόλαδο και Γάλα Κεφίρ (βίντεο)

Το καλαμποκόψωμο με γάλα κεφίρ είναι πεντανόστιμο και πλούσιο σε προβιοτικά που συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην γενική υγεία του οργανισμού μας.
Το μυστικό συστατικό για ένα αφράτο καλαμποκόψωμο είναι το γάλα κεφίρ το οποίο χάρη στην φυσική του μαγιά, αφρατεύει το ψωμί μας και του δίνει ιδιαίτερη γεύση. Το καλαμποκόψωμο μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι πολύ χορταστικό και μας δίνει την αίσθηση του κορεσμού για αρκετή ώρα. Στη συνταγή μας προσθέσαμε σπιτικό γάλα κεφίρ που φτιάχνουμε καθημερινά, ελαιόλαδο και την αγαπημένη μας φέτα η οποία θα απογειώσει το καλαμποκόψωμο μας.
Το κεφίρ είναι πλούσιο σε ωφέλιμα βακτήρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή βιοδραστικών ενώσεων που έχουν πολυάριθμα, ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας, όπως την βελτίωση της πέψης, την καλή λειτουργία του εντέρου και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι γεμάτο με καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά για την καλή υγεία της καρδιάς καθιστώντας το εξαιρετική προσθήκη στις συνταγές μας στο πλαίσιο μιας θρεπτικής και υγιεινής διατροφής. Το ελαιόλαδο είναι ο προστάτης του οργανισμού μας ενάντια στις φλεγμονές, μας προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο του μαστού και τον διαβήτη τύπου 2.
Η φέτα είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και προβιοτικών ζυμομυκήτων και βακτηρίων, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην υποστήριξη της καλής υγείας του οργανισμού μας.


Καλαμποκόψωμο με Φέτα, Ελαιόλαδο και Γάλα Κεφίρ

Τα Υλικά της συνταγής μας

4 αυγά
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα κεφίρ 
200 γραμμ. φέτα
4 κούπες καλαμποκάλευρο
1/8 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια διογκωτική σκόνη (μπέϊκιν πάουντερ)
1 πρέζα αλάτι
Σουσάμι και μαυροσούσαμο (μαύρο κύμινο - μαυροκούκι)

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα κεφίρ, την φέτα, το καλαμποκάλευρο με την σόδα και την διογκωτική σκόνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα. Με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Πως καταλαβαίνουμε ότι το καλαμποκόψωμο μας ψήθηκε 
Πριν βγάλουμε το καλαμποκόψωμο από τον φούρνο ελέγχουμε αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε το καλαμποκόψωμο με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή τότε το καλαμποκόψωμο μας έχει ψηθεί, διαφορετικά αν η οδοντογλυφίδα βγει με κολλημένο πάνω της ρευστό μείγμα τότε το ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Καλαμποκόψωμο με Φέτα, Ελαιόλαδο και Γάλα Κεφίρ

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.
Like και Κοινοποίηση αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!




Post a Comment

0 Comments